divendres, 11 de novembre del 2016

JA HEM COMENÇAT L'HORT!


Els nens i nenes del Cicle Inicial hem començat a treballar amb l'hort! Hem fet una pluja d'idees sobre com treballarem amb les plantes, què ens aporten, com les cuidarem i com ens ho farem perquè ens quedi un hort ple de verd, bonic i cuidat!

Hem conegut de primera mà el julivert, que com molt bé han dit en Bruno de 1r B, l'Helena i l'Aleix de 1rA o en Miquel de 2n A, és una planta que és valorada pels cuiners perquè fa bona olor, té bon gust i decora els plats. En Joan de 2n B el posa al peix, la Carla al puré... a tots ens agrada!

Alguns, com en Pau i la Lucia de 1r B, ja tenen certa experiència en això de plantar, ja que amb la seves mares van plantar un llimoner o altres tipus de plantes. Altres nens inclús tenen avis amb un hort, que segur que ens ajudaran amb la seva saviesa i paciència a l’hora de cuidar les plantes.

Segons el Sergi, el projecte tractarà de plantes i hortalisses, però no només això! Entre tots hem pensat com ho farem. Tal i com diu en Vicens de 2n A, per fer l’hort ens organitzarem per grups: uns planten, uns reguen i uns recullen. Els nens i nenes de 2n B hi estan totalment d’acord, i tant l’Hugo com el Pablo E. coincideixen en que ho haurem de fer per torns i per cursos. Hem de ser ordenats i compromesos amb el projecte! Comprarem les llavors (Aitor i Claudia), les plantarem (Albert), buscarem terra bona (Álvaro), farem un foradet, hi ficarem la llavor, ho taparem, ho regarem... i segur que en surt una flor ben maca! (Maria M.)

Per altra banda, els de 1er A han aportat idees molt interessants: posar un CD per espantar els ocells (Llorenç) o directament crear-ne un nosaltres amb palla i fusta (Paola). L’Anna i la Vera de 1er B ens han dit quin podria ser el millor lloc: la terrassa del costat de la biblioteca. Allà les plantes tindran espai i sol suficient, a més de l’aigua de la pluja, per poder créixer fortes i sanes. Allà el farem, doncs!


El cas és que tots els cursos de cicle inicial estem aportant idees i comencem a aprendre quines eines farem servir, com creixen les plantes i perquè les necessitem tant. És molt emocionant i només estem al principi! Omplirem el Jesús Salvador de verd! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada